Információs füzet
A vállalkozás indításához vezető út
(jogi és üzletviteli kalauz)

A vállalkozás indításához 16 jogszabályt érintve ismersz meg jogi kérdéseket és ezen felül üzletviteli kérdéseket, amiknek a körüljárása nélkülözhetetlen annak eldöntéséhez, hogy egyáltalán indíts-e vállalkozást.

A vállalkozás ugyanis nem ott kezdődik, hogy "kell egy jó ötlet" és ugorj fejest az ismeretlenbe, kockáztatva a befektetésre kerülő pénzedet (vállalkozás tőkéje), energiádat és idődet. A valóság az, hogy vállalkozni nem lehet könnyen és gyorsan. A vállalkozást a létrehozása után be kell vezetni a piacon és ezt követően szüntelenül dolgozni kell azon, hogy a piacon meg is maradjon és profitot is hozzon. Ezt pedig csak felkészülten és folyamatos tanulás mellett lehet sikeresen megtenni.


Sokan szeretnének könnyen és gyorsan vállalkozást indítani, és erre sajnos kapnak is ígéreteket. A vállalkozás nem azzal kezdődik, hogy "kell egy jó ötlet" vagy szaladjunk ügyvédhez és mindjárt lesz egy vállalkozásunk, cégünk. Aki hirtelen vág bele a vállalkozásba, könnyen szalad bele váratlan dolgokba, amik végül a vállalkozás végét jelentik. Ez esetben odalesz a befektetett pénz, idő és energia. Márpedig ha mondjuk egy Kft.-t veszünk példaként, aminek a kötelező alaptőkéje hárommillió forint, akkor a vállalkozó minimum ezt az összeget fogja gyorsan elbukni, no de Te nem ezért indítasz vállalkozást, ugye?  Lássuk miért hasznos számodra a jelen kalauz!

vállalkozás indításához kalauz információs füzet

A jelen kalauz által ismerd meg, hogy mi az a három fő alapvető kérdés, ami a vállalkozás létét jelenti. Járd be a vállalkozáshoz vezető utat részletesen és kalkulálj, hogy mikor és miből lesz pénzed. Készülj fel milyen kiadásaid lesznek. A kalkulációhoz és felkészüléshez a kalauz rengeteg hasznos információt, segítséget, ellenőrző kérdéssort, szempontokat és útmutatót ad.


A tartalomból:
1./ Mielőtt vállalkozásba fogna -- Ez a fejezet megválaszolja a vállalkozni vágyók számára az egyik legégetőbb kérdést: hogyan lesz a vállalkozónak fizetése?
Megtudhatod mit mond a jogszabály a vállalkozás fogalmáról, vagyis mi is az a vállalkozás és mi az az üzletszerű gazdasági tevékenység és milyen formában lehet vállalkozni.

2./ Járjuk körbe a vállalkozáshoz vezető utat részletesen!
Ez a fejezet azon kívül, hogy bemutatja mi az a három fő alapvető kérdés, amin a vállalkozás léte múlik, megvilágítja a hozzáértés jelentőségét. Megtudhatod, mit mond a jogszabály a termék és szolgáltatás fogalmáról. Ez a fejezet tartalmaz egy olyan ellenőrző kérdéssort, ami jogi és üzletviteli szempontok alapján lett összeállítva. Ha végig mész ezen a kérdéssoron, akkor többek között tudni fogod mikre kell felkészülni, milyen szempontokat kell figyelembe venni. A kérdéssoron belül - példával - választ kapsz arra is, hogy mi a különbség a cég telephelye és fióktelepe között.
A reklám bevétel kapcsán a kalauz rámutat arra, hogy ennek milyen vonzatára kell odafigyelni és miért igényel nagy körültekintést a reklámszerződés.

3./ Vállalkozás számokban
Ebben a fejezetben a vállalkozás kiadási oldalát lehet részletesebben, de nagy vonalakban megismerni, felkészülés céljából. Nyilvánvalóan a különböző vállalkozások kiadásainak összege eltérő. Még az azonos tevékenységet végzőké is. Hiszen a kiadási oldal sok mindentől függ, például attól is, hogy a vállalkozás tulajdonosa / egyéni vállalkozó milyen költségkeretet szán ezekre és miként tudja a meghatározott kereteken belül tartani a kiadásokat.

4./ Vállalkozás indításához szükséges alapvető iratok
Ez a fejezet felsorolja, hogy milyen típusú iratokra lesz szüksége az induló vállalkozásnak. Választ kapsz arra a kérdésre a jogszabály alapján, hogy mikor kell számlát és mikor kell nyugtát adni? Minden pénzmozgást kötelező bizonylatolni.

5./ Vállalkozás indításához tervezzen!
Nemcsak a vállalkozás indításához, hanem működő vállalkozásnál is nélkülözhetetlen a tervezés. Tervezés nélkül a vállalkozás olyan, mint turista térkép nélkül a turista. A tervezéshez a jelen kalauz három különböző tervezőt ad.

Felhasznált joganyag - 16 db jogszabály

Hogyan juthatsz hozzá az információs füzethez?

Az alábbi űrlap segítségével vagy e-mailben kérd A vállalkozás indításához vezető utat (jogi és üzletviteli kalauzt) leíró Információs füzetet (továbbiakban: füzet), add meg a számlázási neved, címed és azt, hogy közvetlen banki átutalással vagy a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerén keresztül teljesíted a vételár megfizetését. A megrendelésedet visszaigazoló e-mailben kapod meg azt, hogy hova fizesd meg a füzet árát 6.900.-Ft összeget. Ez egy könyv árával azonos, és lényegesen olcsóbb, mint a konzultáció. Amint megkaptam a füzet vételárát, a következő e-mailben küldöm a füzetet pdf formátumban a levelem mellékleteként.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.

Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

Megrendelőlap: Információs füzet A vállalkozás indításához vezető út (jogi és üzletviteli kalauz)


Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Mobirise page maker - More