Jogi információs füzet
Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid?

A tulajdonjog a legerősebb és legszínesebb jog, ezért érdemes ezt a jogot kicsit közelebbről megvizsgálni. A legerősebb jog azért, mert az adott dolog feletti teljes és kizárólagos jogi hatalmat jelenti. Azt, hogy miben áll a másik tulajdonsága, amitől a legerősebb jog, az Információs füzetből tudhatod meg. A legszínesebb jog azért, mert attól függően, hogy minek vagy a tulajdonosa, más - más szabályokat kell rá alkalmazni. Más szabályok vonatkoznak például a termőföldre, a társasházi lakásra, a szövetkezeti lakásra, a gépjárműre, a hajókra, stb.
A jelen információs füzet a tulajdonjog halmazán belül a lakás tulajdonjogának tartalmát részletezi. A tulajdonjog ugyanis rész-jogokat és kötelezettségeket tartalmaz. Ezeket sorolja fel és részletezi az Információs füzet fűszerezve a társasházi lakásra és a szövetkezeti lakásra vonatkozó hasznos tudnivalókkal.


Lakás tulajdonos jogi információs füzet

Az előszó című fejezetben megcsillan a tulajdonjog azon tulajdonsága, hogy számos gondolkodóba ejtő kérdést tud hozni, például: kié a szemét? Mi a kínált és elfogadott étel jogilag?

Az Információs füzet megválaszolja azt a kérdést, hogy ki válik tulajdonossá. Elsőre könnyű rávágni, hogy aki megveszi a lakást, az lesz a tulajdonos. A jog ennél színesebb, de a további részleteket az információs füzetből tudhatod meg.

A hétköznapokban számos tévedés van azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy valaki mikortól válik tulajdonossá. Sokan úgy vélik, hogy kifizettem a lakás vételárát, akkor én onnan kezdve már tulajdonos lettem. Az Információs füzet részletesen tartalmazza azt, hogy milyen együttes feltételek teljesülése esetén és mikortól válik valaki tulajdonossá. 

Útmutatót kapsz arról, hogy miért szerezd be és miért olvasd el a Társasházi Alapító Okiratot, a társasház Szervezeti - és Működési Szabályzatát és Házirendjét.

Választ kapsz arra a kérdésre, hogy szövetkezeti lakás esetén mikor és hogyan válsz a szövetkezet tagjává és milyen esetben szűnik meg a tagság. A füzet a lakásszövetkezet alapszabályáról és házirendjéről is hasznos információkat ad.A tartalomjegyzék:
Előszó
Ki válhat a lakás tulajdonosává?
Mikortól válik valaki lakás tulajdonossá?
Milyen jogai és kötelezettségei vannak lakás tulajdonosként?
└ Hasznos ismeretek a társasházi lakás tulajdonosának
└ Hasznos tudnivalók a szövetkezeti lakás tulajdonosának
Felhasznált joganyag (8 törvény és 1 Kormányrendelet)

Hogyan juthatsz hozzá az információs füzethez?

Az alábbi űrlap segítségével vagy e-mailben kérd a Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid?-ről szóló az Információs füzetet (továbbiakban: füzet), add meg a számlázási neved, címed és azt, hogy közvetlen banki átutalással vagy a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerén keresztül teljesíted a vételár megfizetését. A megrendelésedet visszaigazoló e-mailben kapod meg azt, hogy hova fizesd meg a füzet árát 6.500.-Ft összeget. Ez egy könyv árával azonos, és lényegesen olcsóbb, mint a konzultáció. Amint megkaptam a füzet vételárát, a következő e-mailben küldöm a füzetet pdf formátumban a levelem mellékleteként.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.

Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

Megrendelőlap: Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid?-ről szóló Információs füzet


Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Created with Mobirise - Go here