Az Információs füzetek
aktuális kínálata
Amit az ajándékozási szerződésről tudni kell
Információs füzet
Amit az ajándékozási szerződésről tudni kell!


Készülőben! Már lehet rá előjegyzést kérni!


szakszerű végrendelet írás
Információs füzet
Hogyan írjon szakszerűen végrendeletet
avagy a magánvégrendelet írásának alapjairól

Átdolgozott, bővített kiadás

Általában nem szeretünk hallani a végrendeletről, holott kénytelenek vagyunk elgondolkodni rajta. Ezt a váratlanul kitört Covid19 járvány is alátámasztotta. Születésünkkor nincs semmink és halálunkkal is vagyontalanná válunk. Semmit sem viszünk magunkkal a halál utánra. Felmerül tehát a kérdés, hogy mi lesz, mi legyen a vagyonunkkal a halálunk után. Két lehetőség van: vagy a törvény megmondja miként és kik között legyen felosztva, elosztva vagy eldöntheti Ön, hogy ki mit kapjon. Ha a saját döntését kívánja érvényesíteni, akkor írjon végrendeletet.

hogyan adjon és hogyan ne adjon pénzt kölcsön
Információs füzet
Hogyan adjon okosan és megfontoltan pénzt kölcsön?

(Magánszemélyek közötti pénz-kölcsönszerződés)

No, és mire figyeljen, ha magánszemélytől kér kölcsön pénzt? A Hogyan adjon okosan és megfontoltan pénzt kölcsön? című jogi információs füzet nemcsak annak az embernek hasznos, aki a pénzt kölcsön adja, hanem annak is, aki a pénzt kölcsönbe kapja.
A füzetből megismerheti azokat a banánhéjakat, amiken a kölcsönszerződés során a felek jellemzően el szoktak csúszni. Megtudhatja azt is, hogy ezek a banánhéjak milyen következményekkel járnak és ha okosan és megfontoltan köt pénz-kölcsönszerződést, akkor ezeket a banánhéjakat hogyan kerülheti el.
Tegyen szert hasznos jogi ismeretekre egy általános könyv áráért, egy személyes konzultáció díjának töredékéért! Olvassa, forgassa haszonnal!

hogyan készüljön a vevő az adásvételre
Információs füzet
Vevőknek: Hogyan készüljön fel az ingatlan adásvételi szerződésre

Az ingatlan vásárlása nem olyan egyszerű, mint aminek első pillanatra hinné a vevő. Számos szempontot kell figyelembe venni és számos buktató merülhet fel. A felkészüléssel könnyebb lesz az ügylet. Ezt azzal az egyszerű példával lehet bemutatni, mint a bolti bevásárló lista. Bevásárló lista nélkül akár órákat is eltölthetsz a polc-sorok között, listával azonban gyorsabban végzel a vásárlással. Tehát, a felkészülés (mint a bevásárló lista) időt takarít meg és biztonságot nyújt a tényleges ügylet során.
A jelen információs füzet az ingatlan vásárláshoz ad segítséget, jogi információt, szempontokat, amivel az adásvételi szerződést magát meg lehet alapozni.


ajándék
Süssön tortát a jogszabályból!
Ajándékba kapja választása szerint vagy a Dobos torta vagy az Esterházy torta jogszabályban található receptjét az Információs füzet megvásárlása mellé!

Tegye próbára magát, hogy el tudja-e készíteni a kedvenc tortáját a jogszabályban található leírás alapján!
Az alábbi gombra kattintva élhet ezzel a lehetőséggel!

hírek polc
Hírek polc
Hírek, információk és tájékoztatás az Információs füzetekkel kapcsolatban és a jogi állásfoglalásról

1./
Az Élettársi különvagyon és közös vagyon információs füzet lekerült a polcról. Élettársi vagyon kérdéseiben  egyedi díj ellenében lehet jogi állásfoglalást kérni vagy konzultációt lehet igénybe venni.
Mit kell tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? (Magánszemélyek közötti szerződések esetén) és A vállalkozás indításához vezető út (jogi és üzletviteli kalauz) témában egyedi díj ellenében jogi állásfoglalást lehet kérni a fenti címekre kattintva.


A magánvégrendelet írásának alapjairól, Az élettársak kapcsolatáról és a Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid? témában egyedi díj ellenében jogi állásfoglalást lehet kérni a fenti címekre kattintva.

A jelenleg (2021.10.05.) elérhető 5 db információs füzet október végéig kapható. Ezt követően A magánvégrendelet írásának alapjairól, Az élettársak kapcsolatáról és a Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid? című Információs füzetek lekerülnek a polcról.

2./ Ha egyéni kérdései vannak és egyéni megoldást kér a szakterületembe tartozó konkrét jogi témában, akkor kérjen jogi állásfoglalást. Az állásfoglaláshoz először kérjen árajánlatot a következők megadásával: írja meg e-mailben a kérdéseit, a kérdéseihez tartozó helyzetét, az oda kapcsolódó körülményeket és ha vannak hozzá iratai azt is sorolja fel.

Információs füzet
Hamarosan

A további füzetek tekintetében még válogatok, hogy melyik legyen az a téma, amely biztosan érdekli az Olvasót, Látogatót. Remélem jól fogok választani. Ha valamely szakterületemhez tartozó témában szívesen olvasna információs füzetben, írja meg nekem és igyekszem elkészíteni.

Mini Információs füzetek

Élettársak mini info füzetek
Információs füzet mini sorozat Élettársak témában

Az Információs füzet mini sorozat azt jelenti, hogy a füzetek egy témakörhöz tartoznak, de ezen belül egy füzet csak egyetlen kérdést válaszol meg. Amikor csak egy kérdése van, akkor válassza a mini sorozat Önnek megfelelő részét! A mini sorozatban a következő részek érhetők el:
Kik az élettársak?
Mikor tekinti a jog az élettársakat családnak?
Mikor nem tekinti a jog családnak az élettársakat és ez mit jelent?
Kik a bejegyzett élettársak?
Mit jelent szülővé válni élettársként?
Mi az az élettársi vagyonjogi szerződés?
Jogi információs füzet: Jogról érthetően és elérhető áron, utazás és utazási idő nélkül és utazási (parkolási) költség nélkül.

Lakás adásvétel mini info füzetek
Információs füzet mini sorozat Lakás adásvétel témában

Az Információs füzet mini sorozat azt jelenti, hogy a füzetek egy témakörhöz tartoznak, de ezen belül egy füzet csak egyetlen kérdést válaszol meg. Amikor csak egy kérdése van, akkor válassza a mini sorozat Önnek megfelelő részét! A mini sorozatban a következő részek érhetőek el:
Lakás adásvételnél milyen költség terheli az eladót és a vevőt?
Hány jogszabályt kell ismerni és tudni a társasházi lakás adásvételhez?
Hány jogszabályt kell ismerni és tudni a szövetkezeti lakás adásvételhez?
Lakás műemléki környezetben ez mit jelent?
Milyen ingatlanok vannak?
Jogi információs füzet: Jogról érthetően és elérhető áron, utazás és utazási idő nélkül és utazási (parkolási) költség nélkül.

Ha már elolvasta az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntött, hogy egyszerre több füzetet is megvenne, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit az alábbi gombra kattintva érhet el.

Az Információs füzet előnyei

jogi információt kényelmesen
Akár egy réten is olvashat értékes és hasznos jogi információkat

Az Információs füzet elektronikusan, pdf formátumban érhető el, ezért könnyen, nyomtatás nélkül bármely mobil eszközön magával viheti, olvashatja. Ha szabadidejében szívesen olvas, hasznos jogi információkra tehet szert a fenti jogi kérdésekben.

jogi információ gyorsan
Gyors

Nincs szükség időpont egyeztetésre, nem kell az utazás-tervezéssel és irodába utazással időt tölteni. Csak kitölti a megrendelési űrlapot, kapja a visszaigazolást és fizetés után az információs füzetet.

jogi infót kényelmesen
Kényelmes a beszerzése és utána az olvasás

Gyakorlatilag bármely mobil eszközről, Magyarországról bárhonnan leadható a megrendelés, néhány mező kitöltésével és pár kattintással. Pár perc az egész. 

jogi infót kényelmesen
Nem kell jogszabályok után kutatni, nem kell keresgélni, hogy egyáltalán melyik jogszabályokban van a válasz, mit is mond a jogszabály

Az Információs füzet érthetően ad hasznos, praktikus tájékoztatást. Minden egyes füzet tömény információ. Van olyan füzet, ami témájánál fogva bírói gyakorlatot is tartalmaz.

Hogyan készül az információs füzet?

Minden füzet abból a gondolatból indul ki, hogy a jogi tanácsadásaim keretein belül gyakran felmerülő, az érdeklődés középpontjában álló kérdést válasszak. Egy jól körülírható és az Olvasóim számára hasznos kérdést. Ez a kérdés adja a füzet témáját, címét. Ha eszembe ötlött ez a kérdés, akkor a következő állomás azoknak az alkalmazandó jogszabályoknak az összegyűjtése, amikben a címadó kérdésre válaszok találhatóak. Ezekből az összegyűjtött jogszabályokból egy lista készül, amely lista alkotja a felhasznált joganyag című fejezetet. Ezt a fejezetet a témától függően a kapcsolódó bírói gyakorlat és a jogszabály kommentárja is gazdagítja.
A kész lista után a füzet témáját adó kérdés részekre bontása következik. A cím rész-kérdésekre bontásával gazdagodik és mélyül a tartalom, válik egyértelművé az Olvasó számára, hogy mi is tartozik oda. A rész-kérdéseknél ügyelek arra, hogy olyanok is helyet kapjanak, amik a jogi tanácsadásaim keretében felém a gyakran ismételt kérdések között felmerültek. Ezeket a rész-kérdéseket válaszolja meg a füzet, ezáltal válnak a rész-kérdésekből fejezetek. A fejezetek gondos kidolgozása után a kész fejezetek egy ellenőrzési folyamaton mennek keresztül. Ha a füzet átment az ellenőrzési folyamaton, akkor kaphat borítóképet és szerzői jogi információt. Ezzel a kiegészítéssel a füzet teljessé válik és kikerülhet a honlapra az elérhető füzetek sorát gazdagítva.

Mi az információs füzet és mi nem?

Az információs füzet írásbeli jogi tájékoztatásnak, jogi tanácsadásnak minősül a címében megadott témában, általános jelleggel. Az információs füzet célja, hogy a címében nevezett témában közérthetően adjon részletes jogi tartalmat, tájékoztatást, ismereteket a jogszabályok és esetlegesen a bírói döntések, bírói gyakorlat  alapján.
Az információs füzet nem könyv és nem helyettesíti, nem pótolja a konkrét jogi helyzet elemzésére szolgáló konzultációt, a konzultáción feltáruló jogi megoldási lehetőségek felvázolását.
Az információs füzet kizárólag elektronikus formában érhető el.

Az információs füzeteimet -- mivel én írom -- tilos bármely módon terjeszteni, másolni, többszörözni. Az információs füzetemből ha idézni szeretne, akkor kérje előtte az írásbeli hozzájárulásomat. Ha megsérti a fentiekben írt bármely tilalmat, akkor a jogsértés fennállása idejére (amíg a jogsértés tart) kötbért kell fizessen, méghozzá napi 15.000.-Ft összegben.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éri el.
Az adatkezelési tájékoztatót itt éri el.

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina