Jogi információs füzet
Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés?
(Magánszemélyek közötti szerződések esetén)

Mind a bérlő, mind a bérbeadó a saját élethelyzetére keres megoldást a lakásbérleti szerződéssel. Egy szerződési folyamatra azonban mindkét félnek (bérbeadó és bérlő) fel kell készülnie. Felkészülés hiányában számos olyan nehézség, csalódás és bosszúság érheti mindkét felet, amire a szerződés kapcsán nem is számított és ez ráadásul időt, pénzt és energiát fog lekötni, elvenni. Sokkal célszerűbb ezeket megelőzni, továbbá a kockázatokat csökkenteni a felkészüléssel. Sem Bérlőként, sem bérbeadóként nem mindegy, hogy milyen szerződésbe megy bele.
A szerződés megkötéséhez vezető úton és a szerződéskötés során Bérlőként nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy mielőbb lakhassak valahol – amellett, hogy természetesen ez égető kérdés; Bérbeadóként pedig nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy jöjjön a havi fix és nekem ne legyen gondom a lakásra. A lakásbérleti szerződés ennél jóval összetettebb.

A jelen füzet segítséget, támpontokat és ellenőrző listát ad a bérleti szerződésre felkészüléshez abból a célból, hogy senki ne ugorjon bele egy olyan szerződésbe, ami őt nem védi.

Figyelembe véve és szem előtt tartva azt, hogy az ügyvéd mindkét szerződő felet – azaz mind a bérlőt, mind a bérbeadót – egyformán köteles képviselni a szerződés megkötése során, ezért a jelen füzet mindkét fél számára ad hasznos segítséget, szempontokat és tanácsokat.

Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés jogi információs füzet

A jó lakásbérleti szerződés gyökere az az elhatározás, hogy lakást bérbe adni vagy bérbe venni szeretnél. Ebből az elhatározásból kiindulva szükséges számos kérdést körbejárni. Így például azt, hogy ki a bérbeadó, ki a bérlő, a bérlőtárs, a társbérlő és az albérlő?
A jelen információs füzet négy nagy részből áll: Bevezető - ez tulajdonképpen végig vezet a füzet fejezet címein, hogy összeálljon a nagyobb kép;
I. fejezet A szerződés tartalmáról ad részletes tájékoztatást ezen belül arról, hogy mi is a lakásbérleti szerződés, kik állhatnak a szerződés két oldalán, mikor jön létre és meddig tart, mikor érvényes? Mit kell tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? Néhány hasznos tippet is kapsz, hogy mit írhatsz bele a lakásbérleti szerződésbe.
II. fejezet A szerződés megkötéséhez vezető útra ad mind a bérlőknek, mind a bérbeadóknak hasznos szempontokat, segítséget, rávilágít az internetről letöltött bérleti szerződés kockázataira és bemutatja, hogy miért véd az ügyvéd által készített bérleti szerződés.
Felhasznált joganyag - ez az információs füzet tartalmához használt jogszabályok jegyzéke

Mi az információs füzet és mi nem?

Az információs füzet írásbeli jogi tájékoztatásnak, jogi tanácsadásnak minősül a címében megadott témában, általános jelleggel. Az információs füzet célja, hogy a címében nevezett témában közérthetően adjon részletes jogi tartalmat, tájékoztatást, ismereteket a jogszabályok és esetlegesen a bírói döntések, bírói gyakorlat  alapján.
Az információs füzet nem könyv és nem helyettesíti, nem pótolja a konkrét jogi helyzet elemzésére szolgáló konzultációt, a konzultáción feltáruló jogi megoldási lehetőségek felvázolását.
Az információs füzet kizárólag elektronikus formában érhető el.

Az információs füzeteimet -- mivel én írom -- tilos bármely módon terjeszteni, másolni, többszörözni. Az információs füzetemből ha idézni szeretnél, akkor kérd előtte az írásbeli hozzájárulásomat. Ha megsérted a fentiekben írt bármely tilalmat, akkor a jogsértés fennállása idejére (amíg a jogsértés tart) kötbért kell fizess, méghozzá napi 15.000.-Ft összegben.

Hogyan juthatsz hozzá az információs füzethez?

Az alábbi űrlap segítségével vagy e-mailben kérd a Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés?
(Magánszemélyek közötti szerződések esetén) című Információs füzetet (továbbiakban: füzet), add meg a számlázási neved, címed és azt, hogy közvetlen banki átutalással vagy a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerén keresztül teljesíted a vételár megfizetését. A megrendelésedet visszaigazoló e-mailben kapod meg azt, hogy hova fizesd meg a füzet árát 6.500.-Ft összeget. Ez egy könyv árával azonos, és lényegesen olcsóbb, mint a konzultáció. Amint megkaptam a füzet vételárát, a következő e-mailben küldöm a füzetet pdf formátumban a levelem mellékleteként.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.

Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

Megrendelőlap: Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? (Magánszemélyek közötti szerződések esetén) című Információs füzet


Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Built with Mobirise - See it