Információs füzetek
ingatlan adásvételhez vevőknek információ
Információs füzet
Vevőknek: Hogyan készülj fel az ingatlan adásvételi szerződésre

Az ingatlan vásárlása nem olyan egyszerű, mint aminek első pillanatra hinné a vevő. Számos szempontot kell figyelembe venni és számos buktató merülhet fel. A felkészüléssel könnyebb lesz az ügylet. Ezt azzal az egyszerű példával lehet bemutatni, mint a bolti bevásárló lista. Bevásárló lista nélkül akár órákat is eltölthetsz a polc-sorok között, listával azonban gyorsabban végzel a vásárlással. Tehát, a felkészülés (mint a bevásárló lista) időt takarít meg és biztonságot nyújt a tényleges ügylet során.
A jelen információs füzet az ingatlan vásárláshoz ad segítséget, jogi információt, szempontokat, amivel az adásvételi szerződést magát meg lehet alapozni.

Vállalkozás indításához információs füzet
Információs füzet
A vállalkozás indításához vezető út (jogi és üzletviteli kalauz)

A vállalkozás indításához 16 jogszabályt érintve ismersz meg jogi kérdéseket és ezen felül üzletviteli kérdéseket, amiknek a körüljárása nélkülözhetetlen annak eldöntéséhez, hogy egyáltalán indíts-e vállalkozást. 
A vállalkozás ugyanis nem ott kezdődik, hogy "kell egy jó ötlet" és ugorj fejest az ismeretlenbe, kockáztatva a befektetésre kerülő pénzedet (vállalkozás tőkéje), energiádat és idődet. A valóság az, hogy vállalkozni nem lehet könnyen és gyorsan. A vállalkozást a létrehozása után be kell vezetni a piacon és ezt követően szüntelenül dolgozni kell azon, hogy a piacon meg is maradjon és profitot is hozzon. Ezt pedig csak felkészülten és folyamatos tanulás mellett lehet sikeresen megtenni. Ha Te is szeretnél felkészülni a vállalkozásod indítására, akkor olvass tovább.

mit kell tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés
Információs füzet
Mit kell tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? (Magánszemélyek közötti szerződések esetén)

Mind a bérlő, mind a bérbeadó a saját élethelyzetére keres megoldást a lakásbérleti szerződéssel. Egy szerződési folyamatra azonban mindkét félnek (bérbeadó és bérlő) fel kell készülnie. Felkészülés hiányában számos olyan nehézség, csalódás és bosszúság érheti mindkét felet, amire a szerződés kapcsán nem is számított és ez ráadásul időt, pénzt és energiát fog lekötni, elvenni. Sokkal célszerűbb ezeket megelőzni, továbbá a kockázatokat csökkenteni a felkészüléssel. Sem Bérlőként, sem bérbeadóként nem mindegy, hogy milyen szerződésbe megy bele.
A szerződés megkötéséhez vezető úton és a szerződéskötés során Bérlőként nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy mielőbb lakhassak valahol – amellett, hogy természetesen ez égető kérdés; Bérbeadóként pedig nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy jöjjön a havi fix és nekem ne legyen gondom a lakásra. A lakásbérleti szerződés ennél jóval összetettebb.

hírek polc
Hírek polc
Hírek, információk és tájékoztatás az Információs füzetekkel kapcsolatban és a jogi állásfoglalásról

1./ 
A magánvégrendelet írásának alapjairól, Az élettársak kapcsolatáról és a Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid? témában egyedi díj ellenében jogi állásfoglalást lehet kérni a fenti címekre kattintva.

A jelenleg (2021.10.05.) elérhető 5 db információs füzet október végéig kapható. Ezt követően A magánvégrendelet írásának alapjairól, Az élettársak kapcsolatáról és a Lakás tulajdonosként mik a jogaid és mik a kötelességeid? című Információs füzetek lekerülnek a polcról.

2./ Ha egyéni kérdéseid vannak és egyéni megoldást kérsz a szakterületembe tartozó konkrét jogi témában, akkor kérj jogi állásfoglalást. Az állásfoglaláshoz először kérj árajánlatot a következők megadásával: írd meg e-mailben a kérdéseid, a kérdéseidhez tartozó helyzetedet, az oda kapcsolódó körülményeket és ha vannak hozzá irataid azt is sorold fel, így kérj árajánlatot.

Információs füzet
Hamarosan

Jelenleg még egy füzet készül.

A további füzetek tekintetében még válogatok, hogy melyik legyen az a téma, amely biztosan érdekel téged. Remélem jól fogok választani. Ha valamely szakterületemhez tartozó témában szívesen olvasnál információs füzetben, írd meg nekem és igyekszem elkészíteni.

Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

Az Információs füzet előnyei

jogi információt kényelmesen
Akár egy réten is olvashatsz értékes és hasznos jogi információkat

Az Információs füzet elektronikusan, pdf formátumban érhető el, ezért könnyen, nyomtatás nélkül bármely mobil eszközön magaddal viheted. Ha szabadidődben szívesen olvasol, hasznos jogi információkra tehetsz szert a fenti jogi kérdésekben.

jogi információ gyorsan
Gyors

Nincs szükség időpont egyeztetésre, nem kell az utazás-tervezéssel és irodába utazással időt tölteni. Csak kitöltöd a megrendelési űrlapot, kapod a visszaigazolást és fizetés után az információs füzetet.

jogi infót kényelmesen
Kényelmes a beszerzése és utána az olvasás

Gyakorlatilag bármely mobil eszközről, Magyarországról bárhonnan leadhatod a megrendelést, néhány mező kitöltésével és pár kattintással. Pár perc az egész. 

jogi infót kényelmesen
Nem kell jogszabályok után kutass, nem kell keresned, hogy egyáltalán melyik jogszabályokban van a válasz, mit is mond a jogszabály

Az Információs füzet érthetően ad hasznos, praktikus tájékoztatást. Minden egyes füzet tömény információ. Van olyan füzet, ami témájánál fogva bírói gyakorlatot is tartalmaz.

Hogyan készül az információs füzet?

Minden füzet abból a gondolatból indul ki, hogy a jogi tanácsadásaim keretein belül gyakran felmerülő, az érdeklődés középpontjában álló kérdést válasszak. Egy jól körülírható és az Olvasóim számára hasznos kérdést. Ez a kérdés adja a füzet témáját, címét. Ha eszembe ötlött ez a kérdés, akkor a következő állomás azoknak az alkalmazandó jogszabályoknak az összegyűjtése, amikben a címadó kérdésre válaszok találhatóak. Ezekből az összegyűjtött jogszabályokból egy lista készül, amely lista alkotja a felhasznált joganyag című fejezetet. Ezt a fejezetet a témától függően a kapcsolódó bírói gyakorlat és a jogszabály kommentárja is gazdagítja.
A kész lista után a füzet témáját adó kérdés részekre bontása következik. A cím rész-kérdésekre bontásával gazdagodik és mélyül a tartalom, válik egyértelművé az Olvasó számára, hogy mi is tartozik oda. A rész-kérdéseknél ügyelek arra, hogy olyanok is helyet kapjanak, amik a jogi tanácsadásaim keretében felém a gyakran ismételt kérdések között felmerültek. Ezeket a rész-kérdéseket válaszolja meg a füzet, ezáltal válnak a rész-kérdésekből fejezetek. A fejezetek gondos kidolgozása után a kész fejezetek egy ellenőrzési folyamaton mennek keresztül. Ha a füzet átment az ellenőrzési folyamaton, akkor kaphat borítóképet és szerzői jogi információt. Ezzel a kiegészítéssel a füzet teljessé válik és kikerülhet a honlapra az elérhető füzetek sorát gazdagítva.

Mi az információs füzet és mi nem?

Az információs füzet írásbeli jogi tájékoztatásnak, jogi tanácsadásnak minősül a címében megadott témában, általános jelleggel. Az információs füzet célja, hogy a címében nevezett témában közérthetően adjon részletes jogi tartalmat, tájékoztatást, ismereteket a jogszabályok és esetlegesen a bírói döntések, bírói gyakorlat  alapján.
Az információs füzet nem könyv és nem helyettesíti, nem pótolja a konkrét jogi helyzet elemzésére szolgáló konzultációt, a konzultáción feltáruló jogi megoldási lehetőségek felvázolását.
Az információs füzet kizárólag elektronikus formában érhető el.

Az információs füzeteimet -- mivel én írom -- tilos bármely módon terjeszteni, másolni, többszörözni. Az információs füzetemből ha idézni szeretnél, akkor kérd előtte az írásbeli hozzájárulásomat. Ha megsérted a fentiekben írt bármely tilalmat, akkor a jogsértés fennállása idejére (amíg a jogsértés tart) kötbért kell fizess, méghozzá napi 15.000.-Ft összegben.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.
Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Create a site - Get now