Jogi információs füzet a magánvégrendelet írásának alapjairól

A végrendeletről általában nem szeretünk hallani, ha fel is merül, inkább elhessegetjük azzal, hogy ugyan már, még nagyon sokáig élünk, inkább beszéljünk másról. A Covid-19 helyzet is megmutatta, hogy a végrendelet kérdését nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Természetesen átgondolást igényel, hogy a te konkrét helyzetedben valóban szükséges lehet-e a végrendelet vagy érdemes-e végrendeletet írj. Felmerül ugyanis a kérdés, hogy életed végével mi lesz azzal a lakással, házzal, pénzzel és egyéb tárggyal, amit te gyűjtöttél össze vagy vettél, kaptál az életed során? Milyen sorsot szánsz ezeknek? Kié lesz mindez? Netán az állam kapja? Mikor érvényesül a végrendeletben foglalt akarat?

Az információs füzet a Polgári Törvénykönyv alapján, egyéb hasznos hivatkozásokkal,  közérthetően tartalmazza a végrendelettel kapcsolatos kérdésekre a válaszokat, általában. Az Információs füzet bevezet a végrendelet írás alapjaiba.

Végrendelet információs füzet

Az információs füzetben olvashatsz arról, hogy mi a végrendelet?
Mit kell tartalmazzon a végrendelet? Hogyan épül fel a végrendelet? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a végrendelet írása előtt és alatt?
Mi a kizárás és mi a kitagadás?
Mikor lehet szükséges a végrendelet írása?
Milyen esetben jut a végrendeletben foglalt akarat érvényre?
Szükséges-e vagy érdemes-e végrendeletet írni?
Mikor tud a végrendeletbe írt akarat érvényre jutni?

A jelen információs füzet nem sablon, hanem a nevének megfelelően tömény információ mennyiséget tartalmaz arról a kérdésről, hogy miként lehet a végrendeletet érvényesíthető módon megírni.

Mi az információs füzet és mi nem?

Az információs füzet írásbeli jogi tájékoztatásnak, jogi tanácsadásnak minősül a címében megadott témában, általános jelleggel. Az információs füzet célja, hogy a címében nevezett témában közérthetően adjon részletes jogi tartalmat, tájékoztatást, ismereteket a jogszabályok és esetlegesen a bírói döntések, bírói gyakorlat alapján.
Az információs füzet nem könyv és nem helyettesíti, nem pótolja a konkrét jogi helyzet elemzésére szolgáló konzultációt, a konzultáción feltáruló jogi megoldási lehetőségek felvázolását.
Az információs füzet kizárólag elektronikus formában érhető el.

Az információs füzeteimet -- mivel én írom -- tilos bármely módon terjeszteni, másolni, többszörözni. Az információs füzetemből ha idézni szeretnél, akkor kérd előtte az írásbeli hozzájárulásomat. Ha megsérted a fentiekben írt bármely tilalmat, akkor a jogsértés fennállása idejére (amíg a jogsértés tart) kötbért kell fizess, méghozzá napi 15.000.-Ft összegben.

Hogyan juthatsz hozzá az információs füzethez?

Az alábbi űrlap segítségével vagy e-mailben kérd az Információs füzetet (továbbiakban: füzet) magánvégrendelet írásának alapjairól, add meg a számlázási neved, címed és azt, hogy közvetlen banki átutalással vagy a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerén keresztül teljesíted a vételár megfizetését. A megrendelésedet visszaigazoló e-mailben kapod meg azt, hogy hova fizesd meg a füzet árát 3.500.-Ft összeget. Ez egy könyv árával azonos, és lényegesen olcsóbb, mint a konzultáció. Amint megkaptam a füzet vételárát, a következő e-mailben küldöm a füzetet pdf formátumban a levelem mellékleteként.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.

Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

Megrendelőlap: Információs füzet a magánvégrendelet írásának alapjairól


Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Made with Mobirise