Jogi információs füzet az élettársakról

A mindennapokban gyakran merül fel a kérdés, hogy kik is az élettársak, ők szerepelnek-e az élettársak nyilvántartásában vagy bejegyzett élettársnak számítanak-e. Az élettársak családi és vagyoni helyzetével kapcsolatban is a hétköznapokban sokakban bizonytalanság van. Ha megveszed és elolvasod az információs füzetemet, akkor vége lesz a bizonytalanságnak. Az információs füzet a jogszabályok alapján, jogszabályi hivatkozásokkal, de közérthetően tartalmazza az élettársakkal kapcsolatos kérdésekre a válaszokat, általában. Lássuk, mikre is kapsz választ a füzetemből!
Élettársak kapcsolata

Az Információs füzet megválaszolja azokat a kérdéseket, hogy kik az élettársak és kik a bejegyzett élettársak.
Fény derül arra, hogy mikor beszélhetünk élettársi kapcsolatról; mikor családi a kapcsolat és mikor szerződéses a kapcsolat.
A füzet "Mikor beszélhetünk élettársi kapcsolatról?" című fejezete részletesen leírja, hogy mikortól is élettársi a kapcsolat.
Meddig tart az élettársi kapcsolat? Itt annyit elárulok, hogy 4 féle módon szűnhet meg.
Mikor beszélhetünk bejegyzett élettársi kapcsolatról?
A jog mikor tekinti az élettársakat családnak és mikor nem?
Milyen az élettársak közös gazdálkodása?
Közös-e az élettársi kassza?
Mi az a vagyonszaporulat?
Az élettársak kapcsolata ha felbomlik, akkor mi a teendő.
Kell-e az élettársaknak bírósághoz fordulnia?

Az élettársak vagyoni kapcsolatáról és az általuk köthető vagyoni szerződésről is olvashatsz. Megtudhatod azt is, hogy milyen kérdésekben állapodhatnak meg az élettársak a vagyoni szerződésükben.

Tartalomjegyzék
Az élettárs fogalma
A bejegyzett élettárs fogalma
Az élettársakra vonatkozó közös szabályok
Az élettársak kapcsolata (ezen belül mikor beszélhetünk élettársi kapcsolatról; mikor családi a kapcsolat; mikor szerződéses a kapcsolat)
Az élettársak vagyoni viszonyai
Az élettársak kapcsolatának megszűnéséhez
Felhasznált jogszabályok

Mi az információs füzet és mi nem?

Az információs füzet írásbeli jogi tájékoztatásnak, jogi tanácsadásnak minősül a címében megadott témában, általános jelleggel. Az információs füzet célja, hogy a címében nevezett témában közérthetően adjon részletes jogi tartalmat, tájékoztatást, ismereteket a jogszabályok és esetlegesen a bírói döntések, bírói gyakorlat  alapján.
Az információs füzet nem könyv és nem helyettesíti, nem pótolja a konkrét jogi helyzet elemzésére szolgáló konzultációt, a konzultáción feltáruló jogi megoldási lehetőségek felvázolását.
Az információs füzet kizárólag elektronikus formában érhető el.

Az információs füzeteimet -- mivel én írom -- tilos bármely módon terjeszteni, másolni, többszörözni. Az információs füzetemből ha idézni szeretnél, akkor kérd előtte az írásbeli hozzájárulásomat. Ha megsérted a fentiekben írt bármely tilalmat, akkor a jogsértés fennállása idejére (amíg a jogsértés tart) kötbért kell fizess, méghozzá napi 15.000.-Ft összegben.

Hogyan juthatsz hozzá az információs füzethez?

Az alábbi űrlap segítségével vagy e-mailben kérd az Információs füzetet (továbbiakban: füzet) az élettársakról, add meg a számlázási neved, címed és azt, hogy közvetlen banki átutalással vagy a SimplePay bankkártyás fizetési rendszerén keresztül teljesíted a vételár megfizetését. A megrendelésedet visszaigazoló e-mailben kapod meg azt, hogy hova fizesd meg a füzet árát 5.500.-Ft összeget. Ez egy könyv árával azonos, és lényegesen olcsóbb, mint a konzultáció. Amint megkaptam a füzet vételárát, a következő e-mailben küldöm a füzetet pdf formátumban a levelem mellékleteként.

A vásárlás ÁSZF-jét itt éred el.

Az adatkezelési tájékoztatót itt éred el.

Megrendelőlap: Információs füzet az élettársakról


Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina

Site was built with Mobirise